For alle som <3 Twilight: Bøker

En stund siden jeg har hatt en "For alle som <3 Twilight"... Beklager... Fikk ikke noe særlig respons på det, men jeg prøver på nytt :) Denne uka på "For alle som <3 Twilight" er det snakk om en bok! Egentlig er det tre bøker for å være mer eksakt. Bok 1 heter "The Hunger Games", på norsk "Dødslekene". Den er skrevet av Suzanne Collins og ble utgitt i 2008. "The Hunger Games" er begynnelsen på en trilogi - altså tre bøker i en serie. Den andre boken heter "Catching Fire" og ble utgitt i 2009, og den siste boken "Mockingjay" kommer ut 24. august i år!Her er en kort omtale av boka:

I historien befinner vi oss i et fremtidig Nord-Amerika. Men egentlig er alt helt forandret, ingenting er å kjenne igjen. Denne virkeligheten er et mediestyrt diktatur som kontrolleres fra byen Capitol. Resten av landet er delt inn i 12 distrikter. Gjennom fortellingen får vi vite om et opprør i distriktene som skjedde for ca 74 år siden hvor resultatet ble Capitols seier og den fullstendige ødeleggelsen av det trettende distriktet. Som en straff for opprøret arrangerer Capitol hvert år nasjonale leker som sendes på direkte tv i alle distriktene. Leken kalles The Hunger Games (Dødslekene). Reglene for de årlige lekene er enkle: 24 deltakere (en gutt og en jente fra hvert av de tolv distriktene) i alderen tolv til atten år kjemper på liv og død på en enorm utendørs arena. Den siste deltakeren som står levende igjen er vinneren. Helten er den seksten år gamle jenta fra distrikt tolv, Katniss Everdeen. Når hun står i mengden ungdommer og venter på å høre hvem som blir sendt til døden i år, skjer det verst tenkelige. Hva gjør hun?
Denne boken er ærlig talt en av de beste bøkene jeg har lest. Jeg sier ikke dette ofte, men fy skrulle så hekta jeg er! Jeg begynte på den første boken dagen før den første tentamenen min og fire dager og fire tentamener senere var jeg ferdig. Boken holdt meg oppe til langt på natt, fikk meg til å lese på skolebussen og sniklese i storefri. Hvert eneste kapittel gjør at du MÅ lese videre for å se hva som skjer. Jeg har aldri lest en så spennende bok i hele mitt liv. Den andre boken var en fortsettelse av det samme og historien utvikler seg og blir bare bedre og bedre. 


Et bilde som fanger deler av historien perfekt!

Ikke nok med den uutholdelige spenningen, men det er også en fantastisk kjærlighetshistorie oppi det hele. Hvem skulle tro at en kunne forelske seg mens man kjemper for å holde seg i live? Forholdene mellom karakterene er helt fabelaktige. Man forstår hvordan alle føler og dermed forstår vi hvorfor de oppfører seg slik de gjør. Det er ingen ord jeg kan skrive for å beskrive hvor fantastisk spennende disse bøkene er og jeg kan nesten ikke vente til den neste boken!

Stephenie Meyer sier: "The Hunger Games is amazing!"

Stephen King sier: "Constant suspense... I couldn't stop reading"

The Times sier: "Bare-knuckle adventure of the best kind"

Rick Riordan: "As close to a perfect adventure novel as I've ever read"

Sier meg enig i alle! Den er fantastisk! Du kan søke på nettet og jeg utfordrer til å finne et eneste ondt ord om denne serien.

Forfatteren:

Suzanne Collins har jobbet mye med tv-programmer for små barn og har skrevet en serie før som heter "The Underland Chronicles", men har ikke fått mye oppmerksomhet før hennest nyeste verk "The Hunger Games". Jeg har ikke lest de andre bøkene hun har skrevet, men jeg har lest litt om dem og de høres ikke i nærheten av så bra ut som denne. Jeg anefaler den på det sterkeste! 


Suzanne Collins

Dere som leser denne bloggen antar jeg har lest og liker Twilight-sagaen, og jeg sier ikke at seriene er like, men vi liker nok samme type bøker. Les denne! Dere kommer ikke til å angre på det.

Jeg kommer antakelig til å blogge mer om denne serien, derfor anbefaler jeg dere å lese den så dere ikke er helt utafor :P Det er også snakk om en mulig film i verks! Kommer tilbake til dette senere :)

ER DET NOEN SOM HAR LEST DISSE BØKENE?

Så gira! :P

- M

3 kommentarer

mai sigrid --,

22.apr.2010 kl.21:12

Jeg har ikke lest det, men skal en gang gjøre det ! :D

Stocklo

22.apr.2010 kl.22:20

Nope, men det fristet! Savner å lese en bok som fanger meg! Lest The host av Stephenie meyer?

- M

22.apr.2010 kl.22:26

Stocklo: Selvfølgelig! Du finner et par innlegg på bloggen :) Følg med videre for å finne ut alt om filmen som planlegges :)

Skriv en ny kommentar

- M

- M

17, Bærum

Hei alle norske Twilight fans! Denne bloggen har jeg laget for alle dere dedikerte norske Twilight fans, som meg. Når vi bor i et så lite land som er så blangt borte fra alt som skjer der i filmverdenen kan det være vanskelig å holde seg oppdatert på alt som skjer. Derfor har jeg bestemt meg for å lage denne siden hvor dere får vite ALT! Jeg holder dere oppdatert på skuespillerene, hvordan det går med filmene, bøkene, Stephenie Meyer osv. Denne bloggen fungerer også som en måte vi norske Twilight fans kan komme sammen å dele på vår entusiasme for bøkene og filmene. Kontakt: twilightsaganorge@gmail.com


Eclipse Movie and New Moon

Kategorier

Arkiv

hits